Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft.

Komplexen a minőségi településfejlesztésért

Budapest

Referenciák / Időrendben2002

Budapest Főváros Környezetvédelmi Programja

Stratégiák, programok 2002 Budapest
Budapest Főváros Környezetvédelmi Programja

A levegő tisztasága, vizeink védelme, a talaj, a táj, a természet és az épített környezet védelme, a közművek, a közlekedés, a hulladékgazdálkodás és zajvédelem szabályozása jövőnk legégetőbb problémái az egész Földön. A Főváros Környezetvédelmi Programja ezekre a sorsdöntő kérdésekre igyekszik megfelelő választ adni.

Bővebben

Budapest, XXI. ker., Csepel-szigetcsúcs

Helyi építési szabályzat 2002 Budapest XXI. kerület
Budapest, XXI. ker., Csepel-szigetcsúcs

Észak-Csepel ma Budapest legnagyobb intenzív városfejlesztésre alkalmas területe. A közeljövőben a Dunát átívelő új hidakra, a Belvárosba és a régi csepeli városközpontba vezető alternatív útvonalakra és tömegközlekedési megoldásokra van szükség.

Bővebben

Pápa (településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat)

Településszerkezeti terv 2002 Pápa
Pápa (településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat)

Pápa az Észak-Dunántúl jelentős történelmi múltú városa felébredt Csipkerózsika-álmából. Az 1990-es éveket megelőző évtizedekben viszonylag lassabban fejlődő városban az elmúlt 10 év alatt dinamikus változások kezdődtek: megépült a 83. sz. főút a várost nyugatról elkerülő szakaszának I. üteme, új gimnázium és sportcsarnok létesült, megvalósult a kórház-rekonstrukció, megindult a várostest délnyugati irányú terjedése, lendületet vett a belváros rehabilitációja és a közműhálózat fejlesztése.

Bővebben