Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft.

Komplexen a minőségi településfejlesztésért

Budapest

Környezettervezési Iroda

Munkáink

Tájépítészet, környezetvédelem, környezetpolitika!

 

A Környezettervezési Iroda alaptevékenysége két pilléren alapul. Egyrészt a településrendezési tervek zöldfelület- és környezetrendezési munkarészeinek készítése, másrészt környezetpolitikai fejlesztési tervek, programok, stratégiák megalkotása (pl.: környezeti program, klímastratégia) Az iroda kiemelt feladata még az évente készülő Budapest Környezeti állapotértékelése, amely a környezeti elemekre vonatkozó, tényeken alapuló adatok összegyűjtésével, hosszabb távon nyomon követhető tendenciák felvázolásával igyekszik megállapításokat tenni. E tevékenységeket egészítik ki az önálló, illetve más szakági fejlesztésekhez kapcsolódó tájépítészeti munkák, tanulmánytervek.

A cég komplex tervezési szemléletének megfelelően a környezettervezési iroda igyekszik a szakági tervezési munka keretében a más ágazatokban, szakterületeken is érvényre juttatni a környezetvédelmi, illetve a tájépítészeti alapelveket, célkitűzéseket.

Az irodán készült például a főváros környezeti programja, zöldinfrastruktúra koncepciója illetve klímastratégiája, valamint egyes fővárosi kisvízfolyások revitalizációjának tanulmánytervei.

Az iroda tervezői okleveles tájépítészmérnökök, két kolléga szakmérnöki képesítéssel is rendelkezik.A tervezők a Budapesti Építész Kamara, Táj- és Kertépítészeti Tagozatának tagjai. Az iroda részt vállal a szakirányú felsőoktatás gyakorlati képzésében, együttműködve a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karával. Külső konzulensként és szakdolgozat bírálóként is tevékenykedünk az egyetem felkérésére.

Munkatársaink

  • Tatai Zsombor irodavezető - Okl. tájépítészmérnök - K/2 01-5263, TK 13-1430 317-3340