Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft.

Komplexen a minőségi településfejlesztésért

Budapest

Budapest, XXI. ker., Csepel-szigetcsúcs

Helyi építési szabályzat 2002 Budapest XXI. kerület

Budapest városüzemeltetési és logisztikai területeinek súlypontja hagyományosan a Csepel-sziget északi csúcsának térségében helyezkedett el. A város mai kiterjedése e belváros-közeli területeket átértékeli. Észak-Csepel ma Budapest legnagyobb intenzív városfejlesztésre alkalmas területe, mintegy 30-40 ezer potenciális lakossal szinte önálló város. Annak érdekében, hogy ez a városrész Budapest szövetébe integrálódjon, a Dunát átívelő új hidakra, a Belvárosba és a régi csepeli városközpontba vezető alternatív útvonalakra és tömegközlekedési megoldásokra van szükség.

Évtizedes beidegződések továbbélését jelenti a szigetcsúcson tervezett központi szennyvíztisztító, melynek zárványterülete és védőtávolságai az arányos területszerkezet kialakítását és a terület beépíthetőségét nagyban korlátozzák.

A megvalósuló lakóterületi fejlesztést egyedülállóvá teszi az intenzív, városias karakter, a tervezett negyedik nagy budapesti közpark és a soroksári Duna-ághoz kapcsolódó mesterséges lagúnák összefonódása.

Településrendezés

András István felelős tervező

Közmű

Fleck Györgyné
Pető László

Altervező

Város-Építészet Kft.
Villa Rustica Bt.

Közlekedés

Zöldfelület és Környezetvédelem

Dr. Nagy Katalin

Fotók

Modellek

Térképek, tervek

Egyéb képek